Приватні будинки для людей похилого віку – кращі умови для проживання та реабілітації

Старість – досить непростий період в житті, адже здоров’я стає все вразливіші, проявляються хронічні захворювання, літнім людям стає все важче самостійно доглядати за собою, як наслідок, вони починають потребувати постійного догляду. Якщо в цей період у родичів немає можливості постійно перебувати поруч, то вони починають шукати варіанти, і найкращим рішенням у такій ситуації стане спеціальний приватний пансіонат.

Сучасні будинки для людей похилого віку здатні забезпечити для літніх людей комфортні умови проживання, максимально наближені до домашньої обстановки. Це допомагає їм швидко адаптуватися до нових умов проживання, робить позитивний вплив на психологічний стан і загальний стан здоров’я.

Найчастіше такі будинки для людей похилого віку знаходяться в екологічно чистих районах і мають велику обгороджену зелену територію, по якій зможуть гуляти ваші рідні. Для зручності їх проживання територія самого пансіонату поділена кілька окремих зон: житлову, обідню, відпочинку, а також зону для занять і прийняття процедур.

У більшості пансіонатів постояльців чекають великі світлі кімнати, при цьому вони можуть бути як чотиримісні, так і одномісні. Завдяки цьому, ви зможете підібрати для свого родича варіант, який буде для нього найбільш комфортним.

Просторі зони відпочинку обладнані зручними диванами, кріслами, телевізорами. На полицях завжди багато цікавих книг, журналів і настільних ігор. Це дозволить людям похилого віку цікаво проводити своє дозвілля і багато спілкуватися.

Особливі умови проживання для маломобільних людей

У більшості сучасних пансіонатів створені всі умови для максимально комфортного перебування маломобільних людей. Для зручності їх переміщення по території передбачені поручні, пандуси, функціональні ліжка з протіволежневимі матрацами, є крісла-каталки, ходулі і милиці. Все це дозволяє таким людям похилого віку не відчувати себе обмеженими в чомусь і сповна насолоджуватися життям.

Приватний пансіонат для людей похилого віку в Харкові «Надія», якраз і є одним з таких будинків. Тут ви зможете залишити на вихідні, тиждень або постійне перебування своїх престарілих родичів або рідних з обмеженими можливостями, які потребують соціально-патронатної і постійного медичного догляду. На базі цього приватного будинку створені умови проживання, максимально наближені до домашній атмосфері, що дуже важливо для реабілітації. Але головне, що простір тут організовано таким чином, що навіть літні люди з обмеженими фізичними можливостями зможуть спокійно переміщатися по території і брати активну участь в соціально-культурному та спортивному житті пансіонату, вільно проводити особистий час і багато спілкуватися з іншими.

Постояльців тут чекають:

  • ліжка з ортопедичними матрацами;
  • сходи зі зручними поручнями з двох сторін;
  • поручні в ванних кімнатах і санвузлах;
  • ходулі і крісла-каталки;
  • ліжка з підйомним механізмом для лежачих хворих;
  • інвентар і обладнання для занять з реабілітологом;
  • надувні ванни для купання лежачих;
  • ковзаючі простирадла для зручності догляду за лежачими.

Саме завдяки тому, що на території пансіонату є все необхідне для комфортного проживання, ефективної реабілітації та постійного спілкування, літнім людям тут буде набагато комфортніше, ніж удома на самоті. А ввічливий і турботливий персонал, докладе максимум зусиль, щоб всі постояльці відчували себе як вдома і раділи кожному дню.

Можливо ця стаття буде корисна іншим людям

Поділитися на facebook
Поділитися на twitter
[anycomment]

Подзвоніть нам, напишіть у месенджер або заповніть форму

Зателефонуйте нам, напишіть в месенджер або заповніть форму

Позвоните нам, напишите в месенджер или заполните форму