Реабілітолог та програми реабілітації в пансіонатах для літніх людей

Для більшості людей реабілітація – це всілякі процедури і вправи, які допомагають відновитися після операцій і травм. Однак насправді – це цілий комплекс медичних, психологічних і педагогічних заходів, спрямованих на максимально можливе відновлення здоров’я, фізіологічних і психологічних потреб людини.

Що ж стосується реабілітації людей похилого віку, то це одне з найбільш масштабних напрямків в сучасній реабілітології. Професійний підхід лікарів-реабілітологів, а також комплекс своєчасних і грамотних заходів, дозволяє відновити багато функцій організму навіть після важких травм, інсультів, інфарктів та інших важких захворювань, повернути літній людині гарне самопочуття і значно поліпшити його якість життя.

Особливості реабілітації людей похилого віку

Ні для кого не є секретом, що організм з віком зношується, м’язи слабшають, все внутрішні системи починають працювати зі збоями, ситуацію погіршують хронічні захворювання і всілякі травми. У таких ситуаціях людина стає безпорадним і нездатним самостійно обслужити себе, від чого стає дратівливим, образливим і примхливим.

Більш того, дуже часто процес реабілітації після травм, інсульту або інфаркту призводить до змін, що загрожують утворенню тромбів або пролежнів, якщо людина залишається нерухомим. Саме тому так важливо, щоб реабілітація людей похилого віку проходила під суворим наглядом реабілітологів. І якщо у вас фізично не вистачає часу, щоб забезпечити повноцінний догляд, якщо ви не знаєте, як правильно виконувати всі необхідні профілактичні та відновлювальні процедури, пасивну гімнастику і психологічну підтримку, то кращим рішенням стане геріатричний пансіонат.

В сучасних приватних будинках для людей похилого віку організовано не тільки повноцінний догляд за людьми похилого віку, а й створені всі умови для реабілітації та швидкого відновлення. При цьому варто відзначити, що реабілітація людей похилого віку включає в себе цілий комплекс програм.

  • Медична реабілітація – правильно підібраний курс лікарських препаратів дозволяє зупинити незворотні процеси і відновити функції організму. У комплексі такої реабілітації дуже важливо організувати для літньої людини дієтичне збалансоване харчування, яке наситить організм всіма необхідними мікроелементами і мінералами для якнайшвидшої регенерації. В рамках такої реабілітації також проводиться антіпролежневая терапія.
  • Фізична реабілітація – програми створені для відновлення опорно-рухової та імунної системи, збереження гнучкості суглобів і кровообігу. Для цього реабілітолог розробляє спеціальний курс, що складається з фізіотерапевтичних процедур, масажу та лікувальної фізкультури.
  • Психологічна реабілітація – одним з головних умов гарного самопочуття людей похилого віку є позитивний настрій, і дана програма реабілітації спрямована на те, щоб пробудити у літньої людини інтерес до життя, дати йому можливість відчути себе потрібним, допомогти стати менш дратівливою, посилити стресостійкість і поліпшити пам’ять .
  • Соціальна реабілітація – для літніх людей дуже важливо живе спілкування, і ця програма націлена на те, щоб дати їм це спілкування в потрібному обсязі і повернути смак до життя. Для цього організовують гуртки за інтересами, де з ними співають, малюють, читають і просто багато спілкуються.
  • Просвітницька реабілітація – в процесі такої реабілітації людей похилого віку знайомлять з усіма змінами в навколишньому світі, розповідають про їхні права та пільги, які їм належать. Крім того, фахівці доступно розповідають про трансформації, що відбуваються в організмі людини з віком, вчать приймати їх і ставитися до всього того, що відбувається з розумінням.
    Варто відзначити, що якщо курс реабілітації буде складено грамотно, то після його проходження літня людина відчує себе більш самостійним і навіть зможе сам себе обслуговувати.

Переваги реабілітації в будинку для літніх людей

Щоб реабілітація була побудована правильно і проходила максимально ефективно, для хворого необхідно провести повну діагностику, вивчити історію хвороби і супутні відхилення в стані організму.

Для реабілітації літнью людини дуже важливий комплексний підхід, який в домашніх умовах просто неможливо забезпечити. Крім того, в період реабілітації потрібно подбати про те, щоб не перевантажувати організм медичними препаратами.

Якщо ви шукайте приватний будинок престарілих в Харкові, де знають і розуміють всі особливості реабілітації при переломах, інсультах, інфарктах та інших захворюваннях у людей похилого віку, то зверніть свою увагу на пансіонат «Надія. Постояльців регулярно відвідує лікар-реабілітолог, який спеціалізується на реабілітації людей похилого віку після:

  • ДТП і перенесених травм;
  • пневмонії;
  • інсульту;
  • черепно-мозкової травми;
  • ампутацій;
  • перелому шийки стегна;
  • хребетних і спинномозкових травм;
  • інфаркту;
  • при остеохондрозі і інших захворювань.

Фахівці приватного Панси ОНАТ «Надія» знаходять індивідуальний підхід до кожного постояльця і ​​підбирають курс реабілітації, враховуючи вік і психоемоційні особливості пацієнта. Тут також приділяють величезну увагу психологічному стану і постійно організовують заняття з малювання, читання, танців і співу, що дозволяє літнім людям знову відчути смак життя.

Для постояльців пансіонату створені умови проживання, максимально наближені до домашньої обстановки. Всі програми розроблені з урахуванням потреб людей у ​​віці. Незалежно від часу, на яке ви вирішите розмістити своїх рідних, вони отримають:

  • цілодобовий догляд;
  • комплексну реабілітацію;
  • цікавий і різноманітне дозвілля;
  • турботу;
  • багато спілкування.

З метою досягнення кращого результату для кожного постояльця розробляється індивідуальна програма реабілітації. Але головне, що атмосфера, яка панує на території приватного пансіонату «Надія» дозволяє літнім людям відчувати себе як вдома, що створює сприятливі умови для їх відновлення та повернення до звичного способу життя.

Можливо ця стаття буде корисна іншим людям

Поділитися на facebook
Поділитися на twitter
[anycomment]

Подзвоніть нам, напишіть у месенджер або заповніть форму

Зателефонуйте нам, напишіть в месенджер або заповніть форму

Позвоните нам, напишите в месенджер или заполните форму